I USA fejrer man uafhængighedsdagen med farverne rød, hvid og blå - server kagerne 4. juli.
18 cupcakes:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
4 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
Glasur og pynt:
115 g usaltet smør
225 g flormelis, sigtet
1 tsk vaniljeekstrakt
200 g hvid fondant
175 g blå fondant
175 g rød fondant
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Lav glasur: Pisk smør og flormelis, til det er blødt.
Tilsæt vaniljeekstrakt og pisk igen.
Smør glasuren på kagerne.
Drys flormelis på to stykker bagepapir.
Rul hvid fondant ud (tykkelse: 3 mm).
Skær 18 cirkler (diameter: 6 cm) ud og læg dem oven på de glaserede kager.
Rul rød fondant ud (tykkelse: 3 mm).
Tryk små stjerner ud og læg dem oven på de hvide cirkler.
Gentag processen med blå fondant.
Skær strimler (længde: 5 mm) ud af både den røde og den blå fondant - de bliver til 'flagets' striber.
Hvis striberne er for korte, sættes de sammen ved forsigtigt at trykke enderne sammen med en kagerulle.
Læg striberne oven på cirklerne sammen med stjernerne.
Opbevar kagerne uden glasur og pynt i en lufttæt beholder i op til 3 dage.
Variationer:
Uafhængighedscupcakes med rosiner
Følg basisopskriften.
Fold 100 g rosiner i dejen, når den er rørt sammen.
Uafhængighedscupcakes med hvid chokolade
Følg basisopskriften.
Fold 100 g hvide chokoladeknapper i dejen, når den er rørt sammen.
Uafhængighedscupcakes med kandiseret citrusskal
Følg basisopskriften.
Fold 2 spsk hakket kandiseret citrusskal i dejen, når den er rørt sammen.