Dej:
3 dl hvedemel
75 g smør
1 æggeblomme
2 spsk sukker
1-2 spsk koldt vand
Fyld:
200 g mandler
100 g hasselnødder
2 dl sukker
2 spsk sirup
100 g smør
2 spsk hvedemel
2 spsk mælk
Bland hvedemel og fedtstof til en grynet masse i køkkenmaskinen eller med en gaffel i en skål.
Tilsæt æggeblomme, sukker samt koldt vand, lidt ad gangen.
Arbejd det til en jævn dej og lad den hvile under folie i mindst 30 min. Lad mandlerne ligge i kogende vand i 1-2 min.
Skyl dem med koldt vand i et dørslag. Smut dem og lad dem køle på et stykke køkkenrulle.
Rist dem på en plade ved 200°C i ca 8 min.
Rist hasselnødderne i en bradepande i ca 8 min og gnid dem i hænderne så skallerne går af.
Rul mørdejen ud og læg den i en pieform, ca 22 cm i diameter.
Form en bølget kant op ad formens kant og lad den hvile i 10 min.
Bland sukker, sirup, fedtstof, hvedemel i en gryde.
Lad det blive varmt under omrøring, men ikke koge.
Kom mandler og nødder i formen og hæld toscadejen over.
Bag pien ved 200°C på nederste rille til den er gylden , 15-20 min. Serveres kold