50 g margarine eller smør
2 ½ dl vand
2 ½ dl mælk
50 g gær
2 tsk salt
½ dl sirup
ca. 1.4 l. brødmel af alle fire kornsorter
1 spsk sesamfrø
1 spsk mørke birkes
1 spsk lyse birkes
1 spsk kommen
Smelt fedtstoffet i en kasserolle.
Hæld vand og mælk i og lun det til 37º.
Smuldr gæren i dejfadet og rør den ud i lidt af mælkeblandingen.
Tilsæt resten samt, sirup og størstedelen af melet.
Ælt dejen og lad den hæve tildækket i ca. 30 min.
Del dejen i to dele.
Rul dem ud og form dem til fem normalt store boller samt en bolle i dobbeltstørrelse.
Læg den store bolle i midten og de små udenom.
Hæver på en bageplade dækket med papir og pensles med lidt mælk, Drys sesamfrø, birkes og kommen over.
Drys lidt hvedemel over den store bolle og snit den et par gange.
Bages midt i ovnen ved 200º i ca. 20 min.