Denne kage er en perfekt elterårsdessert. Cideren gør dejen specielt let, men hvis du foretrækker en kage uden alkohol, kan du bruge æblejuice i stedet.
12 stk. cupcakes:
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
125 g smør ved stuetemperatur
130 g sukker
2 æg
1 ¾ dl sød cider
150 g tørrede æbler, skåret i små stykker
Æblefyld:
3-4 æbler, skrællede, uden kernehus og hakket i små stykker
200 g lyst rørsukker
100 g smør, skåret i små stykker
2 spsk vand
1 tsk stødt kanel
kanel til drys
æblebåde, friske eller tørrede
halve valnøddekerner
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel, bagepulver og kanel, og stil det til side.
B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
Tilsæt cider skiftevis med de tørre ingredienser, og pisk dejen glat.
Vend de tørrede æbler i.
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
D. Stik midten ud af de afkølede kager, og fyld rundhåndet op med æblefyld, enten hjemmelavet eller færdigkøbt.
Æblefyld: Bland alle ingredienserne i en tykbundet gryde, og lad det koge sagte i 5-10 minutter, eller til æblerne er møre.
Tag gryden væk fra blusset, og purer æblerne med en gaffel.
Køl fyldet af, før du kommer det i kagerne.
Drys lidt kanel på hver kage, og pynt med æblebåde og halve valnøddekerner.
Tips: Gem cupcakes' midterstykker og frys dem ned.
De vil være gode til Lamington minikager, se disse.