8 stk
25 g gær
2 ½ dl koldt vand
1 ½ tsk groft salt
1 æg
ca. 425 g hvedemel (ca. 7 dl)
150 g smør
Til pensling: æg og birkes
Udrør gæren i koldt vand.
Tilsæt salt og sammenpisket æg.
Bland melet i lidt ad gangen, til dejen har en passende smidig konsistens.
Lad dejen hvile et kvarter.
Rul dejen ud til en firkantet plade og fordel tynde flager af smørret over dejen.
Fold de fire hjørner indover dejen.
Rul dejen let og læg den sammen i tre lag.
Læg dejen koldt et kvarter.
Gentag udrulning og foldning 3-4 gange i alt.
Del dejen i to portioner efter sidste udrulning.
Rul hvert stykke til en 45-50 cm lang plade, 18-20 cm bred.
Fold dejen i tre lag på langs og del stykket til 8 tebirkes.
Lad dem efterhæve i 20 minutter.
Pensl med æg og drys med birkes.
Bag ved 225°C i 15-18 minutter.