(16 tebirkes)
1 dl mælk
50 g gær
100 g smør eller margarine læg
1 ½ spsk sukker
½ tsk salt
350-500 g hvedemel
sammenpisket æg til pensling
birkes til pynt
Rør gæren ud i den lune mælk i et dejfad. Tilsæt smeltet smør eller margarine, æg, salt, sukker og det meste af melet. Ælt dejen, til den er glat og smidig. Dejen skal ikke forhæve, men rulles ud med det samme til en firkant på 20 x 65 cm.
Overfladen pensles med sammenpisket æg. Fold den ene tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel henover, så der nu er tre lag. Vend dejstangen, så sammenføjningen vender nedad. Stangen pensles med sammenpisket æg. Drys med birkes, og skær dejen ud i lige store firkanter. Læg dem på en smurt bageplade, og lad dem hæve under et klæde til dobbelt størrelse på et lunt sted.
Bages på midterste rille i ovnen ved 220º i ca. 12 min. Lad dem køle af på en bagerist.
(Alle former for korn og frø smager godt i bagværk og kan bruges som pynt. Det mest almindelige er birkes, men som variation kan man bruge sesamfrø, hørfrø eller andet.