Dej:
100 g mandler
2 bittre mandler
200 g marcipan
2 æg
reven skal af 1 appelsin
Chokolademousse:
250 g god mørk chokolade
3 dl piskefløde
2 spsk flormelis
2 æggeblommer
Mal mandlerne samt de 2 bittre i en kværn eller blender.
Smuldr marcipan i og tilsæt æg samt appelsinskal.
Rør det hele til en jævn dej.
Beklæd en rund form med bagepapir.
Hæld mandeldejen i og bag bunden ved 200°C på midterste rille i ca 20 min. Lad den køle.
Bræk chokoladen i mindre stykker og kom dem i en skål.
Lad chokoladen smelte i vandbad.
Pisk fløden stiv.
Pisk flormelis og æg sammen og rør det i flødeskummet.
Rør til sidste den smeltede chokolade i.
Tag mandelbunden op af formen.
Beklæd formen med plastfolie og læg bunden tilbage i formen.
Bred chokolademousseen over bunden og dæk med plastfolie.
Stil den i køleskabet i ca 6 timer.
Tag tærten ud ½ time før serveringen.