Logo

Sveskepie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
3 dl hvedemel
125 g smør
2 spsk vand
Fyld:
250 g svesker med sten
150 g marcipanmasse
2 dl cremefraiche
½ dl mandelflager
3 dl piskefløde
evt. 2 spsk cognac

Serveringsforslag: Servér pien lunken med det kolde flødeskum til.
Læg svesker i blød i vand i 12 timer.
Skær dem derefter igennem på langs og tag stenene ud.
Riv marcipanmassen groft og bland den med cremefraiche og reven citronskal.
Hak med en kniv hvedemel, fedtstof og vand sammen til en smidig dej eller kom det i en køkkenmaskine.
Rul dejen ud i en cirkel på et melet bord og læg den i en pieform, ca 24 cm i diameter.
Fyld marcipanmassen i piebunden og tryk sveskerne ned i.
Drys med mandelflagererne til sidst.
Pisk fløden stiv og smag den evt. til med cognac.
Stil flødeskummet i køleskabet til det skal serveres.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.154 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her