Logo

Svensk rugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svensk rugbrød

 

2 brød. Tilberedningstid: ca. ½ time. Hævetid, surdej: ½ døgn. Bagetid: 1 time. Fryseegnet.

Svensk rugbrød har en sur-sød, krydret smag. Det smager godt med smør på og saltpålæg.

#

Surdej:

350 g rugmel (6½ dl)

7½ dl vand

1 spsk salt

1 spsk kommen

 

Fordej:

50 g gær

3 dl vand

350 g rugmel (6½ dl)

 

Dej:

2 dl mørk sirup

1 tsk stødt anis

1 tsk stødt fennikel 1 spsk eddike

350 g rugmel (6½ dl)

250 g sigtemel (4 dl)

ca. 400 g hvedemel (7 dl)

*

1. Surdej: Hæld koghedt vand over rugmelet og bland salt og kommen i.

Lad surdejen stå tildækket ved køkkentemperatur i ½ døgn.

 

2. Fordej: Smuldr gæren og opløs den i lunkent vand.

Tilsæt surdejen samt rugmelet.

Rør det godt sammen og lad den fugtige dej stå tildækket på et lunt sted i ca. 4 timer.

 

3. Ælt sirup, krydderier, eddike, rugmel og sigtemel i dejen.

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen godt.

Lad dejen hæve på et lunt sted i ½ time.

 

4. Ælt dejen sammen igen og form den til 2 store eller 3 små brød.

Kom dem i smurte forme og lad dem efterhæve i en halv time.

 

5. Pensl brødene med vand og prik dem med en strikkepind eller gaffel på oversiden.

 

6. Bag brødene på ovnens nederste rille ved 180 °C i ca. 1 time.

Pensl brødene med vand straks efter de er taget ud af ovnen.

Lad dem svale på bagerist med et rent viskestykke over.

 

Svensk rugbrød

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.047 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her