Logo

Surdejsbrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Surdej:
200 g hvedemel
2 ½ dl kærnemælk 
 
Brød:
25 g gær
½ l håndlunken vand 
850 g durumhvedemel
2 spsk salt
saft af ½ citron
¼ tsk honning
1 lille håndfuld surdej
 
Surdej:
Hvedemel og kærnemælk røres sammen, tildækkes og henstår halvkøligt (ca. 12°-16°) i 3 dage.
 
Brød:
Gæren opløses i det håndlunkne vand.
De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt sammen.
Dejen skal være glat dvs. den skal slippe let og må ikke hænge i.
Dejen tildækkes og koldhæver ca. 1 døgn i køleskab.
Lidt af den hævede dej tages fra til surdej og opbevares i køleskab til næste surdejsbagning.
Dejen slås ned, luften æltes ud og dejen deles i 4 dele.
Hver del rulles ud med kagerulle til ca. 3 mm tykkelse og rulles sammen som en roulade.
Enderne foldes ind under.
Efterhæver i ca. 1 time under et fugtigt klæde et lunt sted.
Dejen ridses, pensles med vand og bages ved 220°C i ca. 20 min.
Brødet serveres afkølet og er særdeles godt til vin.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.150 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her