500 g hvedemel
150 g smør eller margarine
50 g gær
2 æg
40 g sukker
2 dl lunken mælk
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk salt
CREME:
1 æg
2 spsk sukker
2 spsk hvedemel
2 ½ dl mælk
¼ stang vanilje ELLER
½ tsk vaniljesukker
REMONCE:
100 g smør eller margarine
150 g mørkt mørk farin
1 spsk mørk sirup
GLASUR:
100 g flormelis
1 spsk kogende vand
IØVRIGT:
50 g rosiner
pisket æg til pensling
Dejen æltes og sættes til hævning ca. 30 minutter.
Creme: Æg, sukker og hvedemel piskes godt sammen. Mælk og vaniljemarv/-sukker bringes i kog. Mælken piskes i æggemassen. Cremen gives et opkog under stadig piskning. Fyld koldt vand i køkkenvasken, og stil gryden med creme heri til afkøling - gerne under låg, så der ikke dannes skind.
Remonce: Det bløde smør røres godt sammen med mørk farin og sirup.
Slå dejen ned, og del den i to dele. Den ene del rulles ud og lægges i bunden af en lille bradepande. Halvdelen af remoncen stryges på, cremen lægges på, og til sidst drysses rosiner på.
Den anden halvdel rulles ligeledes ud, og resten af remoncen stryges på. Dejpladen rulles sammen som en roulade, skæres i 15 skiver og lægges som snegle på dejen i bunden af bradepanden. Efterhæver ca. 30 minutter.
Kagen pensles forsigtigt med pisket æg, og bages ca. 20 minutter ved 200°. Mens kagen stadig er lunken, glaseres den med en glasur af flormelis og kogende vand.