750 g squash
3 æg
2 ½ dl hvedemel
¾ dl fløde
1 ½ tsk salt
75 g hakkede hasselnøddekerner
Olie til stegning.
Spinatfyld:
500 g renset frisk spinat
250 g champignon
1 spsk olivenolie
2 dl mælk/fløde
100 g reven ost
Meljævning
Salt og peber
Gratinering: Reven ost
Squashen rives på den grove side af råkostjernet.
Æg, hvedemel, salt og fløde piskes sammen til en dej uden klumper.
Squash og nødder røres i dejen.
Det bliver en tyk og klumpet dej, som skal hvile i køleskabet i ca. ½ time.
Pandekagerne bages i olie og laves så tynde som muligt.
Dejen skal nærmest trykkes ud på panden med paletkniven.
Bag eventuelt på flere pander, så det går hurtigere.
Til fyldet renses champignonerne, skæres i skiver og svitses et øjeblik i olien.
Spinaten hakkes groft og svitses med, til den er faldet sammen.
Mælken (fløden) tilsættes, retten jævnes let og smages til med salt og peber.
Tages af varmen og osten røres i.
Pandekagerne fyldes og lægges i et smurt ovnfast fad.
Drysses med reven ost og gratineres i en 200ºC varm ovn i ca. 15 minutter.
Serveres som hovedret eller som frokostret.
Pandekagerne kan spises med forskelligt fyld og ledsages af en grøn salat eller en tomatsalat.
Til frokost kan pandekagerne fyldes op med hytteost rørt op med masser af friske, hakkede krydderurter og evt. radiser.