300 g sigtet flormelis
30 g past. æggehvide
1 tsk siet citronsaft
Hæld 30 g pasturiserede æggehvider op i en skål og tilsæt
citronsaften.
Sigt flormelis i lidt af gangen, mens der røres rundt.
Der må ikke piskes i hviderne, da dette medfører luftbobler i glasuren,
og gør at dit endelig arbejde får grimme huller.
Sigt ligeledes altid din flormelis for at forhindre klumper i din glasur.
Klumperne kan stoppe dine tyller til, mens du arbejder.
Bliv ved med at tilsætte flormelis til den bliver stående, når du
trækker en ske op af massen.
Der kan altid tilsættes mere æggehvide hvis den bliver for tør, eller
mere flormelis hvis den er for blød.
Læg en våd klud over skålen, for at forhindre udtørring.
Sprøjteglasuren vil altid blive lidt blødere efter at have stået med
kluden over et stykke tid pga. glasuren trækker fugten fra kluden.
Tilsæt lidt mere sigtet flor og rør rundt til massen igen har den ønskede
konsistens.
Tips: Kan laves i forvejen og opbevares i køleskabet.
Læg et stykke film hen over glasuren og sæt låg på skålen.