25 g gær
3 dl vand
2 spsk olie
1 tsk salt
450 g hvedemel
Smuldr gæren i en skål.
Varm vand og olie til ca. 37ºC (fingervarmt) og opløs gæren heri.
Tilsæt salt og det meste af melet.
Ælt så meget hvedemel i dejen som den kan tage.
Ælt grundigt i ca. 10 minutter til dejen er smidig.
Dæk skålen med plastfolie og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 4 timer eller i køleskabet natten over.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og klap den ud til en ca. 3 cm. tyk plade.
Drys pladen med lidt hvedemel og skær den ud i trekanter med en meget skarp kniv.
Læg trekanterne på en smurt plade og lad dem efterhæve utildækket i ca. 30 minutter.
Bag trekanterne i en forvarmet ovn ved 275-300ºC i ca. 10 minutter