Logo

Sprød butterdejskage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 18 min. Ikke fryseegnet.

1 stor plade frossen butterdej

Creme:
3 ½ dl fløde 13%
1 stang vanilje
3 æggeblommer
2-3 spsk sukker
2 spsk majsstivelse
2 spsk rom
2 ½ dl piskefløde
Endvidere
150-200 g frosne hindbær
2-3 spsk sukker

Drys:
Flormelis

Lad butterdejen tø ved stuetemperatur ca. 30 min. Bag bunden 16-18 min. ved 200ºC. Lad den blive kold.

Creme:
Bring fløde og den flækkede vaniljestang i kog. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen. Pisk lidt af den kogende fløde i og hæld det derpå tilbage i gryden. Giv cremen et opkog. Tag gryden fra varmen og lad cremen blive kold. Rør rom i. Pisk fløden til skum og vend den i den kolde creme. Lad hindbærrene tø og tilsæt sukker efter smag. Flæk bunden i 3 bunde og læg dem sammen sammen med creme og hindbær. Sigt et tyndt lag flormelis over kagen.

Tips:
Bundene kan også skæres i aflange kager til Napoleonskager og pyntes med glasur og flødeskum.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.673 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her