3 stk
15 g gær
2 ½ dl kærnemælk
½ dl varmt vand
50 g finthakkede valnøddekerner
½ dl nøddeolie eller koldpresset rapsolie
1 ½ tsk salt
ca. 450 g sigtet spelthvedemel
Gæren smuldres i skålen. Bland kærnemælk og vand.
Hæld det over gæren og rør den glat.
Tilsæt nødder, olie, salt og det meste af melet.
Ælt dejen grundigt og længe.
Tilsæt mere hvedemel, til dejen lige slipper skålen, men stadig er temmelig blød.
Lad dejen hæve i skålen tildækket og lunt til dobbelt størrelse ca. 2 timer.
Ælt dejen let igennem og del den i 3 lige store stykker.
Form dem til flûtes med melpudrede hænder og læg dem på plade med bagepapir.
Efterhæver til dobbelt størrelse, tildækket og lunt, ca. 1 time.
Ridses med en skarp kniv og sprayes med vand, lige inden de skal i ovnen. Sættes på midterste rille i en 225º forvarmet ovn ca. 20 min.
Afkøles på en rist.