Lav disse klistrede kager/cupcakes i god tid, så siruppen kan nå at gennemvæde dem.
12 cupcakes:
2 mellemstore søde usprøjtede appelsiner uden kerner, skrællede og groft hakkede
115 g usaltet smør
225 g sukker
2 æg
60 g semolina
60 g malede mandler
60 g hvedemel
½ tsk bagepulver
Sirup:
skal af 1 usprøjtet appelsin fra kageopskrift
100 g sukker
2 ¼ dl vand
Varm ovnen op til 160°C og læg 12 papirforme i en muffinform.
Læg appelsinerne i en gryde, hæld vand ved, så det dækker, og lad det simre, til de er møre - det tager 15 minutter.
Lad appelsinerne køle af, hæld vandet fra og blend dem til pure i en foodprocessor.
Pisk smør og sukker sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er lyst.
Pisk langsomt æggene i.
Rør resten af ingredienserne i sammen med appelsin pureen, til det er helt blandet.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 35 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lad kagerne køle af.
Lav sirup: Skær appelsinskallen tyndt og fjern den hvide hinde.
Skær skallen i tynde strimler.
Bring sukker og vand til simrepunktet i en gryde under omrøring - sukkeret skal være opløst.
Tilsæt appelsinstrimler og kog uden låg i 5 minutter, eller til strimlerne er møre. Fordel siruppen over kagerne.
Opbevar dem i en lufttæt beholder i op til 2 dage.
Variationer:
Med sirup af blodappelsin
Følg basisopskrift.
Erstat de søde appelsiner med blodappelsiner.
Med sirup af appelsin og citron
Følg basisopskrift.
Tilsæt 2 spsk citronsaft til appelsinpureen.
I siruppen tilsættes revet skal af 1 usprøjtet citron sammen med appelsinskallen til sukkeropløsningen.
Med sirup af grapefrugt og appelsin
Følg basisopskriften.
Tilsæt 2 spsk grapefrugtsaft til appelsinpureen.
I siruppen tilsættes revet skal fra ½ usprøjtet grapefrugt sammen med appelsinskallen til sukkeropløsningen.