Logo

Spandauere

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

20 g gær
1 ½ dl koldt vand
2 æggeblommer
½ tsk salt
1 ½ spsk sukker
15 g smør eller margarine
300 g hvedemel
325 g margarine.

Rør gæren ud i det kolde vand.
Pisk æggeblommer, salt, og sukker i, smuldr de 15 g fedtstof i melet og bland det med gærvæden.
Ælt dejen godt sammen og lad den hvile 15 min.
Læg margarinen mellem 2 stk pergamentpapir eller plastfolie og rul den til et kvadrat ca. 20x20 cm.
Sørg for at kanterne er så lige som muligt.
Rul dejen til en stor kvadratisk plade ca. 45 x 45 cm.
Læg den udrullede margarine på skrå midt over dejpladen, bøj de fire dejhjørner ind mod midten.
Rul herefter dejen ud. Frem og tilbage og fra side til side.
Fold dejen i 3 lag og læg den koldt i 15 min.
Rul atter dejen ud og fold den i 3 lag.
Lad atter dejen hvile i 15 min. (Gentag processen 2 - 3 gange) og lad dejen hvile 15 min mellem hver udrulning.
Skær kanterne rene med en skarp kniv efter sidste udrulning. Når et tværsnit af dejen viser flere lag, er dejen rigtig.

Del dejen i to dele og rul hver del til en aflang firkant ca. 30x40 cm. Skær dejen i kvadrater på 10x10 cm.
Rør marcipanmassen blød med lidt vand.
Sæt en top marcipanmasse midt på hver kvadrat.
Fold dejen ind mod midten og tryk dem sammen, så der dannes en hulning.
Læg en tsk marmelade eller frugtmos i fordybningen.
Lad spandauerne hæve ca. 20 min på en smurt plade.
Pensl spandauerne med æg og drys med hakkede mandler og perlesukker.
Bag dem som Skrubberne.
Spandauere ses ofte med kagecreme, marmelade eller glasur, også chokolade (flydende).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.674 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her