Frokostbrød med mange fibre og oven over skinner moder
sol...
1 brød. Tilberedningstid: 20-25 Hævetid, i alt: 1½ time.
Bagetid: 35-40 min. Fryseegnet.
#
50 g gær
3 dl vand
1 dl appelsinsaft
½ dl olie
2 tsk salt
2 æbler
100 g solsikkekerner (2 dl)
200 g grahamsmel (3 dl)
ca. 550 g hvedemel (9 dl)
Til pensling:
1 æg
3 spsk solsikkekerner eller grahamsmel
*
1. Smuldr gæren og udrør den i lunkent vand.
Tilsæt appelsinsaft, olie og salt.
Riv æblerne og kom dem i sammen med de øvrige ingredienser.
Ælt dejen sammen.
2. Stil den til hævning på et lunt sted i ca. 1 time.
Ælt dejen let igen og form den til et brød.
Lad det efterhæve ½ time på bageplade belagt med bagepapir.
3. Snit brødet og pensl det med æg.
Drys solsikkekerner eller grahamsmel på.
Bag det ved 200 °C i 35-40 min.
Lad det svale på bagerist.