Logo

Solsikkebrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(2 brød)
50 g gær
50 g margarine eller smør
5 dl mælk eller vand
1 tsk salt
1 L rugsigtemel
2 dl bygmel
1 dl hvedeklid
2 dl hvedemel
1 dl solsikkekerner
1 spsk kommen
Pynt: æg og solsikkekerner

Smuldr gæren i dejfadet.
Smelt fedtstoffet og tilsæt dej­væsken. Varm den op til 37º.
Opløs gæren i væsken og tilsæt salt, rugsigtemel, bygmel og hvedeklid. Rør og ælt dejen godt.
Bland halvdelen af hvedemelet samt solsikkekerner og kommen i.
Hæver tildækket i ca. 30 min.
Hæld dejen ud på bagebordet og ælt evt. resten af melet i.
Form den til to glatte brød og sæt dem på en bageplade dækket med bagepapir.
Hæver i ca. 30 min.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med solsikkekerner.
Bages i nederste del af ovnen ved 200º i ca. 30 min.
Afkøles tildækket på en bagerist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.225 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her