Vandbakkelser - 32 stk
1 dl vand
50 g smør
1 tsk sukker
5 spsk hvedemel
2 sammenpiskede æg (st. mellem - ca. 1 dl) evt. pasteuriserede
Knækglasur:
125 g sukker (ca. 1 ½ dl)
½ dl vand
1 ½ tsk "hvid" lagereddike
¼ liter piskefløde
1 tsk sukker
1 spsk whiskylikør, fx Drambuie
Pynt: friske citronmelisseblade
Vandbakkelser: Bring vand og smør i kog i en gryde.
Kom sukker og hvedemel i på en gang og rør dejen sammen, til den slipper gryde og ske.
Lad dejen køle lidt af i en skål. Rør, lidt efter lidt, ¾ dl af de sammenpiskede æg i dejen.
Tilsæt evt. resten af æggene - dejen skal kunne formes til små toppe.
Sæt 32 toppe (a ca. 1 tsk dej) på en plade med bagepapir.
Bag vandbakkelserne midt i ovnen i ca. 20 min. ved 200°C.
Åbn ikke ovndøren de første 15 min.
Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist. Læg bagepapir under risten.
Knækglasur: Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde.
Tilsæt eddike.
Kog ved jævn varme i 8 min. eller til blandingen er honninggul - rør af og til.
Lav en sukkertest:
Dyp en træske i koldt vand - i glasur - og igen i koldt vand.
Glasuren skal "knække".
Dyp en ske i knækglasuren og træk hurtigt tynde striber hen over vandbakkelserne. Gem "glasur-perlerne" der ligger på bagepapiret.
Ved serveringen: Bland fløde og sukker og pisk det til et let skum.
Tilsæt likør og smag til.
Flæk vandbakkelserne og fyld hver med ca. 2 tsk flødeskum.
Anret 4 vandbakkelser på hver tallerken og pynt med "glasur-perlerne". Server straks.
Tips: Bag de rå, frosne vandbakkelser i ca. 20 min. ved 200°C. Vandbakkelserne kan i stedet Pyntes med smeltet mørk chokolade.
Retten er fryseegnet inden bagning.