Uundværlige til øl og drinks
Ca. 20 stk. Tilberedningstid: ca. 15 min. Hævetid. i alt: 45
min. Bagetid: 15 min. Fryseegnet.
#
50 g gær
2½ dl vand
2 spsk olie
1 tsk salt
3 spsk kvark eller kefir
ca. ½ kg hvedemel (8 dl)
Til pensling: 1 æg
2 spsk groft (hav)salt
*
1. Smuldr gæren og udrør den i det lune vand.
Tilsæt olie, salt, kvark eller kefir samt halvdelen af
melet.
Slå dejen kraftigt sammen.
2. Ælt resten af melet i dejen, så den bliver smidig.
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i ca. ½ time.
3. Ælt dejen let sammen og del den i 20 portioner.
Rul dem til lange tynde pølser som formes til små kringler.
Læg dem på bagepladen belagt med bagepapir.
4. Lad kringlerne efterhæve tildækket i ca. 15 min.
Pensl dem med æg og drys dem med groft salt.
Bag ved 225 °C på ovnens midterste rille i ca. 15 min.