Logo

Søde konvolutter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ dl mælk
75 g margarine
25 g gær
1 tsk salt
2 spsk sukker
½ tsk kanel
40 g pomeransskal
100 g rosiner
2 æg
500 g hvedemel
Pensling: sammenpisket æg
 
Mælk og margarine lunes og hældes i en skål.
Gæren smuldres og røres i.
Salt, sukker, kanel, pomeransskal, rosiner, æg og hvedemel tilsættes, og
dejen æltes til den er glat og let slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig.
Skålen drysses med lidt hvedemel.
Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 90 min. til dejen har dobbelt størrelse.
Dejen slås ned og rulles ud i en ca. ½ cm. tyk plade, der deles i 12
firkanter.
Hjørnerne lægges mod midten og trykkes godt til.
Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine.
Konvolutterne lægges på pladen, hjørnerne trykkes til igen og de pensles
med sammenpisket æg.
Efterhæver ca. 20 minutter et lunt sted.
Pensles endnu en gang med æg.
Ovnen opvarmes til 200ºC.
En ovnfast skål med vand stilles i bunden af ovnen.
Konvolutterne bages på midterste ovnribbe ca. 20 minutter.
De færdige konvolutter afkøles på en bagerist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.717 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her