Logo

Rugboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rugboller

 

Bollerne er krydret med honning og kommen og smager skønt både som tilbehør til en varm suppe og med fyld til en lækker sandwich eller bare til en ostemad. Pak de boller du ikke skal bruge, mens de endnu er lune og frys dem.

Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 20 min. Giver 16 boller

 

#

½ liter vand

25 g gær

1 tsk salt

1 spsk honning

1 spsk olie

1 spsk kommen (kan udelades)

125 g knækkede rugkerner

200 g rugmel

200 g sigtemel

ca. 200 g hvedemel

*

 

Rør gæren ud i det lunkne vand (maks. 37 °C), og tilsæt de øvrige ingredienser hold evt. lidt hvedemel tilbage.

Ælt dejen godt igennem.

Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse det tager ca. 1 time.

 

Ælt dejen igennem og form den til 16 boller.

Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 min.

Drys bollerne med lidt rugmel, og bag dem midt i ovnen ved 225 °C i 15-20 min.

 

TIPS: Tryk bollerne lidt flade, hvis de skal bruges til sandwich.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.252 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her