Logo

Rubinsteinkage 4

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Makronbund:
125 g rå marcipan
75 g flormelis
¼ tsk hjortetaksalt
2 æggehvider

Fyld - romfromage:
150 g sukker
1 ½ dl vand
4 æg
10 blade husblas
1 dl rom
71/2 dl piskefløde

Vandbakkelse:
1 ¾ dl vand
75 g smør
75 g hvedemel
1 knsp.salt
2 æg (vægtkl. 3)

Pynt:
75 g mørk chokolade
lidt guldstøv
75 g sukker til karamel
2 ½ dl piskefløde
ribsgele
evt. små friske pebermynteblade

Riv marcipanen på den fine del af rivejernet.
Bland flormelis og hjortetaksalt godt og sigt det i marcipanen. Pisk
æggehviderne til en ganske let skum (ikke stift). Rør
marcipanblandingen sammen med æggehviderne til makrondejen. Fyld
den i en springform, ca. 25,5 cm, belagt med bagepapir. Bag bunden ved
200° i ca. 25 min. til den er gylden og sprød. Lad ovndøren stå ganske
lidt på klem de sidste 5 min. Køl af på en rist.

Romfromage:
Kom vand og sukker i en lille gryde og bring det i kog. Lad det koge
kraftigt i 2 min. Pisk æggene sammen i en skål og pisk sukkersiruppen i
i en tynd stråle. Stil skålen over vandbad. Pisk for lav styrke til
massen er glat og cremet. Tag skålen af og pisk indtil skålens bund er
kold. Udblød husblasen i koldt vand. Overhæld den med ganske få
dråber spilkogende vand og rør til det er smeltet. Rør det i
crememassen sammen med rommen. Pisk fløden til skum og vend det
forsigtigt i crememassen. Tag den kolde makronbund ud af
springformen, læg et nyt stykke bagepapir i formen og læg
makronbunden tilbage i formen. Hæld ¾ af romfromagen i (den sidste
del skal sprøjtes i de små vandbakkelser). Stil den i køleskabet.

Vandbakkelsesdej:
Kom vand, smør og hvedemel i en gryde og bring det i kog under omrøring.
Lad det bage sammen til en tyk sej dej. Rør saltet i. Tag gryden af og
lad den køle af i 2 min. Rør æggene i ét ad gangen. Dejen skal være så
tyk at den kan holde mønstret efter en gaffel. Læg bagepapir på en
bageplade. Fyld dejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på bagepladen
til små toppe på størrelse med en stor hasselnød. Bag dem på
næstnederste rille ved 200° i ca. 10 min. Køl af. Fyld vandbakkelserne
med den resterende romfromage.

Pynt:
Bræk chokoladen i stykker og kom den i en skål. Smelt chokoladen
over vandbad for sagte blus. Overtræk de fyldte vandbakkelser og
drys med guld. Tag desserten ud af springformen og stil den på et stort
fad. Stil vandbakkelserne omkring. Smelt sukkeret til karamel på en
pande. Hæld karamelmassen på et stykke bagepapir og når den er kold,
knuses den med en kagerulle. Pisk fløden til skum og dekorer kagen.
Drys med knust karamel og fordel lidt ribsgelé på og læg evt.
pebermynteblade på.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.250 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her