Logo

Rosemarys sommer­dessert cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rosemarys sommer­dessert cupcakes

Denne opskrift er fra Rosemary, en irsk kvinde, der bor i Sydfrankrig. Hun lavede den til frokost på en smuk solskinsdag i sin villa, der ligger højt over Middelhavet i nærheden af Cevenner-bjergene.

 

12-16 stk cupcakes:

700 g sommerfrugt

(ribs, solbær, kirsebær, jordbær, hindbær, brombær, rabarber osv.)

ca. 100 g sukker (efter smag alt efter, hvor sød frugten er)

5-6 spsk vand

8-10 skiver franskbrød uden skorpe

flødeskum

myntekviste til pynt (kan udelades)

 

A. Kog frugten sagte sammen med sukker og vand, til sukkeret netop er smeltet. Frugterne skal holde formen, så kog ikke for længe.

Tag gryden væk fra varmen, og køl kompotten let af.

 

B. Stik cirkler ud af brødskiverne på størrelse med bunden i formene, og skær brød til, så det kan dække siderne.

Indersiden af formene skal være helt dækkede, så pas brødstykkerne godt til. Fordel frugtkompotten i de forede forme, og gem lidt af lagen.

Stik resten af brødskiverne ud som låg, og dæk frugten - tryk brødet godt ned i frugten, så det opsuger væde.

Dæk formene med alufolie, og stil dem i køleskabet natten over.

 

C. Vend kagerne ud på et fad lige inden serveringen, og hæld lidt af den gemte lage over hver.

Frugtsaften har gennemvædet brødet helt, og det har nu en smuk dybrød farve. Server kagerne med flødeskum og myntekviste.

 

Tips: Frosne bær specielt velegnede.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.466 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her