Logo

Ricotta cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ricotta cupcakes

Ricotta indeholder mindre fedt end flødeost, og den har en rigtig god konsistens.

 

12 cupcakes:

125 g smuldrede grahamskiks

3 spsk smør, smeltet

2 spsk honning

900 g mager ricotta

4 æg

175 g flormelis, sigtet

1 tsk appelsinekstrakt

75 g valnødder, i halve

 

Varm ovnen op til 160°C og læg 12 papirforme i en muffinform.

Blend kiks, smør og honning i en foodprocessor.

Læg 1 spsk af blandingen i hver papirform og tryk den ned i bunden.

Stil formen koldt, til det er stivnet.

Pisk ricottaen med en elektrisk håndmikser i en stor skål, til den er blød.

Pisk æg, flormelis og appelsinekstrakt i.

Fold valnødderne i. Fordel dejen i papirformene.

Bag kagerne i 25 minutter.

Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.

Løft papirformene ud af formen og lad kagerne køle af på en rist.

Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 2 dage.

 

Variationer:

 

Ricottacupcakes med banan og rosin

Følg basisopskriften. Brug kun 750 g ricotta.

Tilsæt 225 g (cirka 2 mellemstore) moste bananer til ricottaen, efter at æg og flormelis er tilsat.

Tilsæt 75 g rosiner sammen med valnødderne.

 

Ricottacupcakes med blåbær

Følg basisopskriften.

Fold 150 g friske blåbær i dejen, umiddelbart før valnødderne tilsættes.

 

Ricottacupcakes med hindbær og lime

Følg basisopskriften.

Fold 150 g friske hindbær og 1 spsk frisk revet skal fra en usprøjtet lime i dejen, umiddelbart før valnødderne tilsættes.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.872 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her