Mørdej:
100 g kokosolie
1 tsk salt
2 spsk sukker
200 g hvedemel
Lidt koldt vand
Rabarberfyld:
6 store stængler rabarber i skiver
2 dl sukker
korn fra 1 vaniljestang
2 spsk maizena udrørt i koldt vand
Ekstra fyld:
15 makroner
100 g reven marcipan
Dej: Massér olie, salt, sukker og hvedemel sammen og saml dejen med kold vand.
Fordel dejen i en tærteform - med fordel kan du stille den på frost til nedkøling i ca ½ time inden bagning.
Bag bunden ved 225°C i ca 15 min til den kun lige netop er gennembagt.
Rabarber: Kog rabarberne møre.
Først med låg til de er møre, ca. 10 min, der efter uden låg så væden reduceres.
Tilsæt så sukker, vanilje og maizena og kog igennem nogle minutter.
Smag til at den er sød nok.
Klargørelse: Efter bunden er bagt rives marcipanen ud over bunden.
Makroner smuldres ud over og rabarberfyldet fordeles.
Bag tærten igen i 15-20 min ved 200°C.
Server iskold flødeskum, cremefraiche eller sojafløde tilsmagt med vanilje og lidt sukker.
.......................................