500 g havregryn
2 liter mælk
3 æg
1 ½ dl (125 g) sukker
1 tsk salt
1 ½ tsk st. kanel
5 dråber mandelolie
2 dl (125 g ) rosiner
Før i tiden blev der ved juletid bagt prossekager i mange danske hjem.
Med en prossekage i fadeburet var man altid sikker på at kunne byde uventede gæster.
Hæld havregrynene over med 2 liter kogende mælk.
Lad det stå og trække til næste dag.
Pisk æggene sammen og rør dem i havregrøden (den skal ikke koge).
Tilsæt sukker, salt, kanel, mandelolie og rosiner.
Smør en bradepande godt med fedtstof og hæld dejen i .
Kagen bages i 1 time og 30 min. ved 170ºC.
Lad den afkøle i bradepanden.
Den skal være helt kold.
Skær så mange stykker af kagen, som skal bruges.
Brun dem i smør på panden og giv sirup til.
Prossekagen kan holde sig meget længe, når den pakkes ind i alufolie.
Tips:
Nogen spiser bare kagen uden at brune den i sirup - og den smager udemærket. Børnene får den også med i madpakken, de elsker den.