De lune kringler serveres overskårne med smør på, til te,
kakao eller kaffe.
Ca. 20 stk. Tilberedningstid: 25-30 min. Hævetid, i alt: 3-4
timer. Bagetid: 15 min. Fryseegnet.
#
25 g gær
2½ dl mælk
¾ dl olie
½ tsk salt
2 spsk sirup eller honning
1 tsk stødt fennikel
50 g syltet pomeransskal
175 g sigtemel (knap 3 dl)
ca. 300 g rugmel (5 dl)
1 æg
*
1. Smuldr gæren og opløs den i den lune mælk.
Tilsæt olie, salt, sirup, fennikel, finthakket pomeransskal
og sigtemel.
2. Kom rugmelet i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve tildækket på et køligt sted (et par grader
under køkkentemperatur) 2-3 timer.
3. Ælt dejen sammen igen og del den i ca. 20 stykker.
Tril til tynde stænger som formes til kringler.
Lad dem efterhæve på bageplade beklædt med bagepapir i ca. ½
time.
4. Pensl kringlerne med sammenpisket æg og bag på midterste
rille i ovnen ved 225 °C i ca. 15 min.
Pomeranskringler
1. Tag alle ingredienserne frem.
Lun mælken så den er fingervarm.
2. Opløs gæren i mælken.
Tilsæt olie, salt, sirup, fennikel, pomeransskal og
sigtemel.
3. Rør dejen godt sammen og ælt den smidig med rugmel.
Dæk med et klæde og lad den hæve.
4. Form dejen til små kringler. Lad dem efterhæve.
Pensl med æg og bag dem som angivet i opskriften.