Logo

Pomeranskringler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pomeranskringler

 

De lune kringler serveres overskårne med smør på, til te, kakao eller kaffe.

Ca. 20 stk. Tilberedningstid: 25-30 min. Hævetid, i alt: 3-4 timer. Bagetid: 15 min. Fryseegnet.

#

25 g gær

2½ dl mælk

¾ dl olie

½ tsk salt

2 spsk sirup eller honning

1 tsk stødt fennikel

50 g syltet pomeransskal

175 g sigtemel (knap 3 dl)

ca. 300 g rugmel (5 dl)

1 æg

*

1. Smuldr gæren og opløs den i den lune mælk.

Tilsæt olie, salt, sirup, fennikel, finthakket pomeransskal og sigtemel.

 

2. Kom rugmelet i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.

Lad dejen hæve tildækket på et køligt sted (et par grader under køkkentemperatur) 2-3 timer.

 

3. Ælt dejen sammen igen og del den i ca. 20 stykker.

Tril til tynde stænger som formes til kringler.

Lad dem efterhæve på bageplade beklædt med bagepapir i ca. ½ time.

 

4. Pensl kringlerne med sammenpisket æg og bag på midterste rille i ovnen ved 225 °C i ca. 15 min.

 

Pomeranskringler

 

Pomeranskringler

1. Tag alle ingredienserne frem.

Lun mælken så den er fingervarm.

 

Pomeranskringler

2. Opløs gæren i mælken.

Tilsæt olie, salt, sirup, fennikel, pomeransskal og sigtemel.

 

Pomeranskringler

3. Rør dejen godt sammen og ælt den smidig med rugmel.

Dæk med et klæde og lad den hæve.

 

Pomeranskringler

4. Form dejen til små kringler. Lad dem efterhæve.

Pensl med æg og bag dem som angivet i opskriften.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.193 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her