![Pomeranskringler](/images/show_images/64/2018/3/pomeranskringler_1520554497971.png)
De lune kringler serveres overskårne med smør på, til te,
kakao eller kaffe.
Ca. 20 stk. Tilberedningstid: 25-30 min. Hævetid, i alt: 3-4
timer. Bagetid: 15 min. Fryseegnet.
#
25 g gær
2½ dl mælk
¾ dl olie
½ tsk salt
2 spsk sirup eller honning
1 tsk stødt fennikel
50 g syltet pomeransskal
175 g sigtemel (knap 3 dl)
ca. 300 g rugmel (5 dl)
1 æg
*
1. Smuldr gæren og opløs den i den lune mælk.
Tilsæt olie, salt, sirup, fennikel, finthakket pomeransskal
og sigtemel.
2. Kom rugmelet i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve tildækket på et køligt sted (et par grader
under køkkentemperatur) 2-3 timer.
3. Ælt dejen sammen igen og del den i ca. 20 stykker.
Tril til tynde stænger som formes til kringler.
Lad dem efterhæve på bageplade beklædt med bagepapir i ca. ½
time.
4. Pensl kringlerne med sammenpisket æg og bag på midterste
rille i ovnen ved 225 °C i ca. 15 min.
Pomeranskringler
![Pomeranskringler](/images/show_images/64/2018/3/pomeranskringler_1520554497985.png)
1. Tag alle ingredienserne frem.
Lun mælken så den er fingervarm.
![Pomeranskringler](/images/show_images/64/2018/3/pomeranskringler_1520554497989.png)
2. Opløs gæren i mælken.
Tilsæt olie, salt, sirup, fennikel, pomeransskal og
sigtemel.
![Pomeranskringler](/images/show_images/64/2018/3/pomeranskringler_1520554497993.png)
3. Rør dejen godt sammen og ælt den smidig med rugmel.
Dæk med et klæde og lad den hæve.
![Pomeranskringler](/images/show_images/64/2018/3/pomeranskringler_1520554497998.png)
4. Form dejen til små kringler. Lad dem efterhæve.
Pensl med æg og bag dem som angivet i opskriften.