Hovedingredienserne i en pina colada-cocktail er ananas, kokos og rom - helt som i disse kager. Læn dig tilbage, slap af og nyd palmernes svajen i brisen fra oceanet.
18 cupcakes:
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
125 g smør ved stuetemperatur
250 g sukker
2 æg, delt i blommer og hvider
1 knivspids salt til æggehviderne
1 ¼ dl ananasjuice
0,6 dl hvid rom (eller kokoscreme eller mere ananasjuice)
75 g kokosmel
Kokosglasur:
2 pasteuriserede æggehvider
1 knivspids salt
300 g flormelis
75 g kokosmel
Pynt:
ristet kokosmel
tørret eller kandiseret ananas
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel og bagepulver i en skål, og stil det til side.
B. Rør smør og sukker sammen, til det er cremet og luftigt.
Tilsæt æggeblommerne en ad gangen, og rør godt mellem hver af dem.
Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med væsken og rør, til dejen er glat.
Rør kokosmel i.
Pisk æggehviderne stive med salt, og vend dem varsomt i dejen.
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og glat den ud med bagsiden af skeen. Bag kagerne i 20-25 minutter, eller til en tandstikker, stukket ind i midten kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Glasur: Pisk æggehviderne med salt, til de er stive.
Tilsæt flormelis en spiseske med top ad gangen, mens du fortsat pisker.
Vend kokosmelet i.
Tilsæt om nødvendigt mere flormelis for at få glasuren så stiv, at den holder formen.
Smør den på de kolde kager, og drys dem med ristet kokosmel.
Sæt tørret eller kandiseret ananas i toppen.