Bund:
2 æggehvider
100 g sukker
2 spsk hvedemel
50 g finthakkede pekannødderkerner
Ostefyld:
50 g sukker
50 g hakkede pekannødderkerner
½ dl portvin
½ dl vand
2 pasteuriserede æg
6 blade husblas
1 dl flødeost eller mascarpone
1 dl cremefraiche 38%
2 ½ dl piskefløde
Pynt:
Pekannøddedrys
Bund:
Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen.
Bland pekannødder med hvedemel og vend det i æggehvidemassen.
Kom blandingen i en smurt springform, 22 cm. i diameter.
Bag bunden midt i ovnen ved 150°C i 20-30 min.
Fyld:
Kom halvdelen af sukkeret på en pande og smelt det til karamel.
Kom pekannødder, vand og portvin på og lad det småkoge i nogle min.
Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand 10 min.
Pisk æggene med resten af sukkeret. Rør den varme karamelmasse i og derefter den udblødte husblas – den smelter med det samme.
Rør flødeost og cremefraiche i og til sidst den letpiskede fløde.
Kom fyldet på den bagte bund og lad dessertkagen stivne i køleskab 4-6 timer.
Drys hakkede pekannødder over dessertkagen før servering.