Logo

Peche melba cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Peche melba cupcakes

Prøv denne meget nemme kageudgave af den populære dessert - den kræver kun én skål! Bag evt. kagerne i silikoneforme, og server dem med hindbærsauce og flødeskum.

 

16 stk. cupcakes:

3 æg, let sammenpiskede

300 g sukker

1 ¼ dl rapsolie

300 g hvedemel

2 tsk bagepulver

1 tsk stødt kanel (kan udelades)

350 g friske eller dåseferskner skåret i stykker (skær også tynde skiver til pynten, og stil dem til side)

 

Hindbærflødeskum:

2 ½ dl kold piskefløde

3 spsk sukker

1 ¼ dl let sødet hindbærpuré (hvis du bruger friske hindbær, så mos dem med en gaffel eller purer dem i en foodprocessor sammen med 1 spsk sukker)

 

Hindbærsauce:

350 g hindbær (gem nogle flotte til pynt)

100 g sukker

4 spsk vand

nogle dråber citronsaft

flødeskum til pynt

evt. farvet sukker og sukkerkugler til pynt

 

A. Varm ovnen op til 180°C.

Bland alle ingredienserne til dejen undtagen fersknerne med en træske i en stor skål.

Vend forsigtigt fersknerne i.

 

B. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

 

C. Lav enten hindbærflødeskummet eller hindbærsaucen.

Flødeskum: Pisk fløden med sukker, til der dannes bløde toppe.

Tilsæt hindbærpureen lidt efter lidt, mens du hele tiden pisker.

Pisk, til der dannes stive toppe, og kom mere sukker i, hvis det er nødvendigt. Fordel hindbærflødeskummet på kagerne lige før serveringen, og pynt dem med en ferskenskive.

 

Hindbærsauce: Skyl forsigtigt hindbærrene, og lad dem dryppe af.

Bring dem langsomt i kog sammen med sukker og vand i en gryde.

Kog i 1 minut, og tag gryden væk fra blusset.

Purer dem med nogle få dråber citronsaft med en gaffel eller i en foodprocessor. Øs hindbærsaucen over kagerne, og server dem pyntet med en klat flødeskum og et smukt hindbær.

 

Du kan også pynte kagerne som på billedet, med farvet sukker og sukkerkugler.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.627 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her