Disse cupcakes har aner tilbage til barndommen og til ungdoms sandwicher med peanutbutter og syltetøj.
18 cupcakes:
375 g hvedemel
3 tsk bagepulver
125 g smør ved stuetemperatur
300 g lyst rørsukker
200 g groft peanutbutter
1 tsk vaniljeessens
3 æg
2 ½ dl fløde 13 %
115 g syltetøj (ca. 6 spsk med top)
Peanutbutterglasur:
60 g smør ved stuetemperatur
125 g fint peanutbutter
300 g flormelis
2 spsk mælk
Pynt:
65 g hakkede, usaltede peanuts
syltetøj
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel og bagepulver, og stil det til side.
B. Rør smør og sukker, til det er cremet og luftigt.
Tilsæt peanutbutter og vaniljeessens, og rør grundigt, til begge dele er helt absorberet.
Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt efter hvert af dem.
Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med fløden og rør, til dejen er glat.
C. Læg syltetøjet på dejen i seks store klatter, og træk det ind i dejen ved at føre en stor kniv eller spatel rundt i spiraler.
Bland ikke for grundigt.
D. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i 25-30 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Glasur: Rør smør, peanutbutter og sukker sammen til en luftig masse.
Tilsæt mælken lidt efter lidt og pisk, til konsistensen er smørbar.
Du kan tilsætte mere mælk efter behov.
Kom glasuren på kagerne, og pynt dem med en syltetøjsspiral og hakkede, usaltede peanuts.
Tips: Du kan også fylde kagerne med syltøj, i stedet for at det i - stik midten af de kolde kager ud, læg 1 tsk syltetøj i, og sæt kagestykket på igen.