Du behøver ikke engang kalde på familien, når det er tid til
at sætte sig til bords. Duften fra bollerne her lokker alle til køkkenet •
Urter og krydderier giver bollerne så kraftig en smag, at det er unødvendigt at
smøre smør på dem.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 10 min. 20 boller.
# Råvarer til Parmesan- og hvidløgsboller
DEJ:
½ pakke gær (25 g)
2 spsk olie
½ tsk salt
3½ dl hvedemel
FYLD:
3 fed hvidløg
1 dl reven parmesanost
1 spsk tørret basilikum
1 tsk tørret timian
¼ tsk cayennepeber
(evt. 2 spsk olie)
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 225 °C. Begynd med dejen.
Smuldr gæren ud i en skål eller i foodprocessoren.
Hæld 1¼ dl lunkent vand (37 °C) på og rør til gæren er
opløst.
Tilsæt olie, salt og melet, lidt ad gangen til dejen slipper
skålen.
Lad den hæve ved stuetemperatur på et sted uden træk ca. 15
min.
2 Pres hvidløget ned i en lille skål.
Bland med parmesanost, basilikum, timian og cayennepeber
samt evt. olie.
3 Rul dejen ud til et rektangel ca. 20x40 cm.
Drys eller pensl osteblandingen over dejen og rul den sammen.
Skær rullen i 20 stykker og læg dem på en plade med
bagepapir.
4 Bag midt i ovnen 8-10 min. til de har fået farve. Server
straks.
Tips & råd
Rul dejen forsigtigt ud, gerne på en kold plade og med
plastfolie imellem.
Pudr let med mel så dejen ikke sætter sig fast.
En tør bagepensel eller en ske er et godt redskab når du
skal fordele fyldet.
Hvis redskabet bliver fugtigt risikerer du fyldet bliver
klistret.
Variation: Hvis det kniber med tiden kan du anvende frossen
butterdej.
Lad pladerne tø noget og rul dem ud.
Gør som ovenfor og del hver plade i fire stykker. Bag 8-10
min.
PR. PORTION: Kalorier 61 = Kilojoule 256
Kulhydrat 8 g Protein 2 g Fedt 2 g (29%) Fibre 0 g