Logo

Påskedessertkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

150 g smør
125 g sukker
2 spsk sirup
3 æg
240 g hvedemel
1 tsk bagepulver
40 g hakket pomeransskal
50 g flækkede mandler
saft fra 2 appelsiner

Fyld:
100 g smør
75 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
1 lille bægercreme fraiche 38 %

Pynt:
250 g marcipan
1 dåse henkogte abrikoser
1 klase blå vindruer
1 dl abrikossyltetøj

Rør fedtstof og sukker godt sammen og rør sirup i.
Rør æggene i.

Vend pomeransskal, rosiner og mandler i melet og tilsæt bagepulver.
Rør det i dejen.
Kom dejen i en velsmurt springform.
Bag kagen ved 160 º midt i ovnen i 40-50 min.

Prik kagen tæt med en strikkepind.
Hæld appelsinsaft på.
Lad kagen svale inden den tages ud af formen og deles i to bunde.

Fyld:
Rør blødt smør sammen med flormelis og rør vaniljesukker i.
Rør cremefraiche i.
Fordel det meste af fyldet mellem de to bunde.
Kom lidt oven på.

Pynt:
Rul marcipanen tyndt ud mellem to stykker folie.
Skær den til og læg en marcipanbræmme kanten rundt.
Pynt med marcipanblade.
Læg frugten i et pænt mønster på kagen.

Smelt abrikossyltetøjet ved svag varme.
Purer det herefter gennem en sigte og pensl kagen hermed

Tips: Kagen kan sagtens bages og lægges sammen en eller to dage før serveringen.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.506 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her