(ca. 125 stykker)
Ostestænger smager skønt til en aperitif. Og så er det en glimrende måde at bruge sine osterester på.
250 g ost, gerne forskellige slags og med smag
250 g hvedemel
250 g koldt smør
1 æggeblomme
salt
krydderurter efter smag
Riv osten, og tilsæt hvedemel, salt og krydderurter. Bland dejen, til osten ikke længere er synlig. Tilsæt det kolde smør i terninger, og kør det hurtigt sammen. Smag på dejen, og tilsæt evt. mere salt og krydderurter. Tilsæt æggeblommen, og kør et kort øjeblik. Tag dejen op, og tryk den sammen. Pak den ind i film, og lad den hvile i køleskabet i mindst ½, men gerne 1 hel time, så bliver de færdige ostestænger mere sprøde.
Rul dejen till cm tykke pølser, og skær dem i 7-8 cm lange stænger. Bages midt i ovnen ved 180º i 10-12 min., eller til de er gyldne. Pas på, at de ikke bliver for mørke, for så kan de blive bitre.