(24 stk)
50 g smør,
5 dl mælk,
50 g gær,
5 dl revet ost, fx Emmentaler
2 spsk sirup,
1 spsk salt,
18 dl hvedemel,
1 æg.
Smelt smørret, tilsæt mælken og varm til det er lunkent. Gæren smuldres i en stor skål og væsken tilsættes under omrøring. Tilsæt 4 dl af osten, sirup og salt. Rør hvedemel i indtil dejen slipper. Lad dejen hæve i 40 minutter, dækket af et viskestykke. Drys lidt hvedemel på bordet, ælt dejen til den er smidig og del den i to ruller. Hver rulle deles i 12 portioner der trilles til stænger, som snurres sammen ved at vride modsat fra hver ende. Sæt ostesnurrerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve 30 minutter. Snurrerne pensles med sammenpisket æg og drysses med resten af osten. Bages ved 250º i ca. 7 minutter.
Tips: God til supper, fx. tomatsuppe.