125 g smør
125 g flormelis
1 spsk vaniljesukker
125 g chokolade
125 g mandler
60 g hvedemel
4 æg
Glasur:
50 g smør
70 g kakao
1 ½ spsk mælk
1 spsk cognac
½ tsk pulverkaffe - kan udelades
1 dl piskefløde - kan udelades
Smut mandlerne og hak dem eller mal dem.
Bryd chokoladen i småbidder og smelt den i vandbad.
Rør smørret med vaniljesukker og flormelis.
Tilsæt chokoladen med mandler og æggeblommer.
Vend varsomt melet i blandingen og tilføj æggehviderne.
Hæld tærtemassen over i en smurt form, drysset indvendigt med lidt
hvedemel og bag en times tid ved ca. 170°. Afkøl kagen.
Glasur:
Smelt smørret og lad det køle af.
Bland det med kakaoen og rør flormelis og mælk i til glasuren er glat og smidig.
Smag den til med Cognac - stram evt. smagen op med lidt pulverkaffe. Bred glasuren ud på tærten.
Pynt evt. med flødeskum og servér tærten kold.