Rør dejen sammen om
morgenen og bag det op aftenen eller omvendt. Brødet kan nydes både til
morgenmad, i madpakken og som tilbehør til aftensmaden.
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 6-12 timer Bagetid: 30 min. Fryseegnet. 1 brød
#
10 g gær
2 dl lunkent vand
2 dl yoghurt naturel
2+1 spsk olie
1 tsk salt
200 g speltmel
300 g hvedemel
*
Rør det hele godt
sammen - dejen skal være lidt klistret.
Tryk dejen (med våde
hænder) ned i en bradepande (20x30 cm) med bagepapir.
Dæk med plastfilm og
stil det i køleskabet 6-12 timer.
Prik med en gaffel,
pensl med 1 spsk olie blandet med 1 spsk vand.
Sæt brødet i ovnen,
tænd på 225 °C og bag ca. 30 min.
Vend det ud på en
rist.
Nyd i skiver eller i
firkantede "boller" til sandwich.
Tips: Alt efter hvad
brødet skal bruges til, kan du trykke lidt friske rosmarinnåle ned i dejen
inden den bages eller drysse med de stærke nigellafrø (jomfru i det grønne), sesamfrø,
birkes el.lign.
Se alle de dejlige
opskrifter på brød her: brød
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin