Logo

Nødderoulade med chokoladefyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

100 g nøddekerner
3 æg
150 g sukker
2 spsk kartoffelmel
1 ½ tsk bagepulver

Fyld:
100 g mørk chokolade
2 ½ dl piskefløde
1 spsk kaffepulver

abrikosmarmelade
4-500 g marcipan
50-75 g chokolade
guldstøv

Begynd med fyldet:
Smelt chokoladen i fløden sammen med pulverkaffe.
Lad blandingen svale og stil den i køleskabet 2-3 timer eller natten
over.

Rouladebund:
Lav en form af bagepapir ca 25x40 cm på bagepladen.
Pensel formen med smeltet smør.
Mal nødderne gennem mandelkværn eller kom dem i blender eller
food-processor.
Pisk de hele æg og sukkeret tykt og skummende.
Vend de malede nødder, kartoffelmel og bagepulver forsigtigt i.
Fordel dejen i papirsformen.
Bag rouladebunden ca midt i ovnen ved 200ºC i 8-10 minutter.
Vend rouladebunden ud på et stykke sukkerstrøet papir.
Dæk straks med et fugtigt viskestykke og lad bunden blive helt kold.
Pisk chokoladecremen stiv og fordel den over rouladebunden.
Rul rouladen sammen på den lange led.
Smør et tyndt lag abrikosmarmelade ud over rouladen.
Rul marcipanen ud mellem to stykker plastfilm og beklæd rouladen med
den.
Smelt chokoladen og sprøjt den på gennem et papirkræmmerhus.
Pynt med guldstøv.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.442 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her