100 g nøddekerner
3 æg
150 g sukker
2 spsk kartoffelmel
1 ½ tsk bagepulver
Fyld:
100 g mørk chokolade
2 ½ dl piskefløde
1 spsk kaffepulver
abrikosmarmelade
4-500 g marcipan
50-75 g chokolade
guldstøv
Begynd med fyldet:
Smelt chokoladen i fløden sammen med pulverkaffe.
Lad blandingen svale og stil den i køleskabet 2-3 timer eller natten
over.
Rouladebund:
Lav en form af bagepapir ca 25x40 cm på bagepladen.
Pensel formen med smeltet smør.
Mal nødderne gennem mandelkværn eller kom dem i blender eller
food-processor.
Pisk de hele æg og sukkeret tykt og skummende.
Vend de malede nødder, kartoffelmel og bagepulver forsigtigt i.
Fordel dejen i papirsformen.
Bag rouladebunden ca midt i ovnen ved 200ºC i 8-10 minutter.
Vend rouladebunden ud på et stykke sukkerstrøet papir.
Dæk straks med et fugtigt viskestykke og lad bunden blive helt kold.
Pisk chokoladecremen stiv og fordel den over rouladebunden.
Rul rouladen sammen på den lange led.
Smør et tyndt lag abrikosmarmelade ud over rouladen.
Rul marcipanen ud mellem to stykker plastfilm og beklæd rouladen med
den.
Smelt chokoladen og sprøjt den på gennem et papirkræmmerhus.
Pynt med guldstøv.