Logo

Muffins - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse glutenfri muffins smager skønt som snack til eftermiddagskaffen eller hvis du vil have en sund med lækker morgenmad. Velbekomme.


Disse fristende muffins er det bedste til eftermiddagskaffen. Men de egner sig også til den gode, sunde morgenmad.

 

12 små muffins:
50 g smør (eller margarine) plus ekstra til smøring
50 g mørk farin plus ekstra til pynt
2 mellemstore æg
2 dl kærnemælk
100 g Maizena
100 g brun rismel
1 teskefuld glutenfri bagepulver
50 g hakkede, stenfri dadler

*
 
Forvarm ovnen til 200ºC.
Smør hver lille kageform (linseform) med smør.
Bland smør (eller margarine) sammen med sukker med en slev.
Pisk æggene i på en gang, og når de er blandet grundigt sammen med sukker og smør, så rør kærnemælken i.
(Du kan også bruge letmælk, der har fået et llle skvæt citronsaft, i stedet for kærnemælk).
Bland Maizena, rismel og bagepulver sammen i en anden skål og tilsæt det lidt efter lidt til kærnemælksblandingen.
Kom til sidst de hakkede dadler i.
Kom blandingen i de 12 linseforme.
Drys lidt mørk farin ud over hver mufin.
Sæt formene på en bageplade og sæt den øverst i ovnen i 25-30 minutter.
Udfør "strikkepind-prøven", så du sikrer dig, de er bagt igennem.
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af i formene.
Vend dem ud på en bagerist og server dem med det samme.
Skær dem over og smør smør på. 
 
10 g fedt, heraf 5 g mættet;  g fibre; 212 mg natrium; 73 mg kalcium
 
Muffins med banan - glutenfri
Tilsæt en meget moden banan til dejen i stedet for dadler. Det giver en velsmagende og duftende muffin.
 
Muffins med abrikos eller rosiner
Brug 50 g rosiner uden kerner i stedet for dadler. Andre tørrede frugter, som for eksempel abrikoser, kan også anvendes. Men de skal hakkes meget fint.
 
Krydrede oste muffins
Den grundliggende opskrift på muffins ovenfor kan anvendes på at lave krydrede og lækre muffins. Følg opskriften, men udelad sukker og dadler. Bland i stedet smørret sammen med 50 g friskrevet Parmesan Ost og kværn masser af sort peber over blandingen. Tilsæt ikke salt da osten er salt nok i sig selv. Tilsæt blandingen den grundliggende muffin-dej. Kom lidt mere ost udover hver muffin, inden de bages i ovnen som ovenfor.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 6.401 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her