500 g hvedemel
150 g smør
reven skal af en citron
175 g sukker
3 æg
3 spsk fløde
Kogning: palmin eller olie
Smulr smørret i hvedemelet.
Tilsæt reven citronskal og sukker.
Pisk æggene let sammen og bland dem i sammen med fløden.
Ælt hurtigt dejen sammen og læg den koldt til næste dag.
Rul dejen tyndt ud og skær den i strimler på skrå ca 10x3 cm med en klejnespore, så de danner en rhombe. (en geometrisk figur)
Skær en ca 2 cm lang ridse midt i klejnen.
Træk den ene dejende gennem ridsen og form strimlen som på billedet.
Varm olien.
Når en franskbrødsterning på 1x1 cm bliver gyldent på 1 minut, har olien den rette temperatur.
Kog klejnerne- nogle stykker ad gangen, gyldne i olien.
Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir.
Lad klejnerne blive kolde, før de lægges i dåser med tætsluttende låg.
Kom ikke for mange klejner i olien ad gangen, så vil olien bruse op.