Hjemmebagt morgenbrød kan smelte ethvert hjerte, og den gode
overraskelse kan forberedes aftenen før. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: ca 1 time Bagetid: 12-15 min.
Fryseegnet.
#
15 g gær
½ dl lunkent vand
50 g smeltet smør/margarine
1 dl mælk
1 æg
½ tsk salt
½ tsk sukker
250 g hvedemel
Pensling: sammenpisket æg
Drys: havregryn, solsikkekerner, birkes, hirseflager eller
hørfrø.
*
Udrør gæren med lunkent vand.
Tilsæt de øvrige ingredienser.
Kom ½ æg i, og brug resten til pensling.
Ælt dejen godt og stil den til hævning ca. 30 min.
Alle småbrød efterhæver 20 min.
Pensles med æg, drys og bages midt i ovnen ved 200 ºC ca. 12-15 min.
Lad dem køle af på en rist.
RUNDSTYKKER:
Ovale eller runde boller, pensles og drysses med birkes.
HORN:
Rul dejen til 2 cirkler og skær hver i 6 trekanter.
Rul dejen sammen fra den brede ende.
Lægges på en bageplade med sammenføjningen nedad. Formes til horn.
GIFLER:
Små horn uden at bue dem.