Boller
45 g smør
1 ½ dl vand
15 g gær
1 æg
½ tsk salt
4 dl (250 g) hvedemel
birkes
Smelt smøret i en gryde og kom det kolde vand i. Gæren smuldres i en stor skål og den lune væske hældes over. Rør gæren godt ud. Tilsæt æg og salt samt hvedemelet. Ælt dejen, til den er blank og smidig. lig et viskestykke over den og lad den hæve på et lunt sted, til den har fået dobbelt størrelse. Det tager cirka 45 minutter. Ælt dejen igen og rul den ud til en lang pølse, der skæres i 12 stykker. Tril dem til boller, der sættes på bagepapir eller en smurt bageplade. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter. Smør bollerne med sammenpisket æg. De kan drysses birkes, sesam eller kommen. Bag bollerne midt i ovnen ved 200ºC. Den skal være varm, når bollerne sættes ind. Bagetiden er 15 minutter. Bollerne skal være lysebrune.