#
5 æg
140 g sukker
200 g malede hasselnødder
1 dl rasp
bagepapir
Creme:
2 ½ dl stærk kold kaffe
2 spsk Maizena majsstivelse
1 dl sukker
50 g hakket mørk chokolade
30 g smør
3 dl piskefløde
Pynt:
Hasselnødder
cacaopulver
*
Pisk æggeblommerne til en tyk creme med halvdelen af sukkeret.
Pisk æggehviderne stive og bland resten af sukkeret i.
Bland hviderne med nødder, rasp og æggeblandingen.
Fordel halvdelen af dejen i en springform ca. 22-24 cm i diameter med tilklippet bagepapir i bunden.
Bag bunden ved 175 °C i ca. 30 min.
Afkøl bunden og gentag.
Bland ingredienserne, dog ikke piskefløden, til mokkacremen i en tykbundet gryde og lad det simre for svag varme til en budding-konsistens og afkøl.
Pisk fløden og bland det med mokkacremen.
Fordel cremen mellem bundene, på siderne og på toppen.
Pynt med hasselnødder og cacaopulver og evt. kandiserede violer.