Lagkage til børn
Lagkagebund:
6 æg
250 g (3 dl) sukker
2 spsk vand
100 g (1 ⅔ dl) hvedemel
100 g (1 ½ dl) kartoffelmel
1 tsk bagepulver
Pynt:
1 pose (á 45 g) koldrørt pulver til lagkagecreme
¼ l mælk
¼ piskefløde
½ kg frugt fx. ananasskiver, kiwiskiver, kvarte jordbær, hindbær, brombær osv. (3 slags er passende)
1 glas (340 g) hindbærmarmelade
10-20 små lys
Æggene piskes luftige, og sukkeret piskes i, til det skummer. Vandet piskes i. Hvedemel og bagepulver vendes i. En bradepande ca. 30-40 cm fores med bagepapir. Dejen fordeles heri.
Bagetid: 5-8 min. ved 225° C på midterste ovnribbe.
Lagkagebunden kan fryses. Holdbarhed ca. 3 mdr. ved -18° C.
Hvis man ikke har tid til eller lyst til at bage lagkagebunden, kan man bruge færdigkøbte bunde, som udstikkes som beskrevet ovenfor. Der skal bruges 6 bunde.
Pynt:
Bunden afkøles. Der udstikkes 15-20 runde kager med en diameter på 7 cm. De flækkes og lægges på et fad. Cremen laves efter anvisning på emballagen. Fløden piskes til flødeskum. Frugt, flødeskum, creme og marmelade kommes i små skåle. Hvert barn kan nu lave sin egen minilagkage. Man kan selvfølgelig også vælge at lave dem færdige til servering.