3 æg
2 ½ dl solsikkeolie
5 dl sukker
1 stang god vanilje (kornene)
1 lille moden melon (fx cantaloup) eller anden frugt 300–600 g
625 g hvedemel
1 tsk groft havsalt
1 spsk bagepulver
2 spsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
Glasering:
175 g smør
2 ½ dl brun farin
150 g pecannødder uden skal eller mandler
Forvarm ovnen til 125ºC.
Pisk æg, olie sukker og vaniljekorn sammen i en skål.
Skær skindet af melonen, fjern kernerne og skær frugtkødet i mindre
stykker.
Blend det til en fin konsistens og vend melonen i dejen.
Bland hvedemel, salt, bagepulver og krydderierne i og rør dejen godt sammen.
Fordel dejen i to smurte brødforme og bag den en time i ovnen.
Smelt smørret med farin i en lille tykbundet kasserolle.
Farinen må gerne karamellisere og derved blive let brun.
Men den må ikke blive sort, så pas på.
Kom pecannødderne i og lad dem riste med forsigtigt under omrøring i et
par minutter.
Når brødene er færdige, tager du dem ud af ovnen og lægger dem på en
rist med et stykke bagepapir.
Hæld den mørke pecanpraline over brødene, den skal løbe lidt ned af
siderne, og lad brødene køle af.
Det er ikke sikkert at 1 time i ovnen er nok.
Prik i kagen inden den tages ud.