Ideen med de lækre konditorkager er, at vandbakkelsesdejen skal hæve op gennem mørdejspladen under bagningen. Luk ikke op for ovndøren under bagningen, så falder hele herligheden af kager sammen. Lad også kagerne blive helt tørre, d.v.s. de skal stå lidt i ovnen (åben ovndør), efter de er bagte.
12-14 stk
Mørdej:
150 g hvedemel (2 ½ dl)
100 g smør
5 spsk flormelis
2-3 spsk fløde
Vandbakkelsesdej:
2 dl vand
80 g smør
100 g hvedemel (1 ½ dl)
2-3 æg
Creme:
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
2 ½ dl fløde
½ stang vanilje
1 blad husblas
2 dl piskefløde
flormelis og evt. gelé
Mørdej: Findel fedtstoffet i melet og bland flormelis i.
Tilsæt fløden og ælt hurtigt dejen sammen.
Lad den hvile koldt en halv time.
Vandbakkelsesdej: Kom vand og smør i en gryde og bring det til kogepunktet.
Kom melet i på en gang og rør det sammen, til dejen slipper gryde og ske.
Tag gryden fra varmen og lad det svale lidt af.
Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt mellem hvert.
Dejen skal være så smidig, at den nemt falder fra skeen.
Udrul mørdej en til en tynd plade og udstik 6 cm runde dejplader.
Sæt klatter af vandbakkelsesdejen på bagepapir lagt på bagepladen, brug to teskeer eller sprøjt dejen ud med en dejsprøjte.
Læg en mørdejsplade over hver top og klem let sammen.
Bag kagerne ved 200°C i 20 minutter; - de skal være helt tørre før, de tages ud af ovnen.
Creme: Bring fløde i kog med flækket vaniljestang.
Pisk æg, sukker og majsstivelse sammen og pisk det med den koghede fløde som bringes lige til kogepunktet.
Tag det fra varmen og kom den udblødte husblas direkte heri.
Når cremen er kold, vendes flødeskum i.
Skær en ridse i kagerne og fyld cremen i.
Drys med flormelis og kom evt. en geléklat på toppen.