Dej:
75 g smør
3 æg
2 dl sukker
2 ½ dl hvedemel
1 ½-2 dl friske eller frosne solbær
Pynt:
1 dl flormelis
1 spsk vand
Smelt fedtstoffet og lad det svale lidt.
Rør æg, sukker, hvedemel og det smeltede fedtstof sammen. OBS! Pisk ikke.
Fordel dejen i et jævnt lag i en smurt raspdrysset form ca 22 cm i diameter.
Fordel soæbærrene henover.
Frosne bær behøver ikke optøes.
Bag kagen på en rist nederst i ovnen ved 200°C 25-30 min.
I varmluftsovn ved 175°C ca 30 min.
Lad den køle noget af inden den løsnes af formen.
Rør evt. flormelis og vand sammen.
Fordel glasuren over kagen og lad det stivne inden kagen serveres.
Opbevar kagen køligt. Den er fryseegnet.
Tips: Solbær kan erstattes med andre frosne eller friske bær.